Savjetodavne usluge za uspostavu, održavanje i unaprijeđivanje PMOa

Ukoliko vaša organizacija nema uspostavljen ured za upravljanje projektima te  razmišljate o implementaciji procesa i poboljšanju strukture upravljanja, dopustite da Vam pomognemo.

Što je Ured za upravljanje projektima (PMO)?

Ured za upravljanje projektima (eng. PMO) je ogranak ili odjel unutar organizacije čiji je zadatak definirati, unaprjeđivati i upravljati projektnom metodologijom i standardima. Glavni cilj PMO-a je standardizacija upravljanja projektima/programima u organizaciji, kroz kontinuirano učenje, standardizaciju i praćenje uspješnosti projekata.

Postoje tri ključna tipa PMO-a ovisno o zrelosti PMOa unutar organizacije:

 • Podržavajući PMOpruža predloške, smjernice i opću metodologiju voditeljima projekata i programa unutar organizacije. Može biti učinkovito rješenje u organizacijama gdje je upravljanje projektima i programima ne podliježe strogim formama, te je PMO informacijska točka za voditelje unutar organizacije.
 • Kontrolni PMOuz podršku koju pruža podržavajući PMO, kontrolni PMO ima veću kontrolu nad samom upotrebom metodologije, te kontrolira izvršavanje projekata i programa unutar tvrtke. Kontrolni PMO radi redovitu reviziju projekata i zadržava korektivnu kontrolu nad projektima i programima.
 • Upravljački PMOovaj tip PMO-a radi više od same kontrole, te zapravo „preuzima“ projekte, tako što osigurava vlastito iskustvo upravljanja projektima i sredstva za upravljanje projektom. Kada organizacija pokreće projekte, stručni voditelji projekata iz PMO-a dodjeljuju se projektima – voditelji projekata dio su PMO-a i direktno odgovaraju voditelju PMO-a.

PMO Officer

Usluge Implementacije PMO-a

Ukoliko želite unaprijediti upravljanje projektima i programima kroz implementaciju PMO-a u vašoj organizaciji, onda morate voditi računa o sljedećih pet kritičnih ciljeva:

 1. Implementacija ujednačene metodologije upravljanja projektima
 2. Standardizacija projektne terminologije
 3. Uvođenje učinkovitog ponovljivog procesa upravljanja projektima
 4. Stvaranje i pružanje alata za upravljanje projektima/programima
 5. Poboljšanje uspjeha projekata unutar organizacije na svim razinama

Naša metodologija Implementacije PMO-a se zasniva na četiri ključna koraka koji se kontinuirano ponavljaju kroz rad PMO-a:

 1. Procijeniti trenutačno stanje
 2. Razumijevanje potreba organizacije te stvaranjei smjernice i razvojnog puta za PMO
 3. Implementacija smjernica za PMO uz usklađivanje
 4. Priprema organizacije za kontinuirano unaprijeđivanje PMO-a

Implementacijski PMO Ciklus

PMO Savjetodavne usluge

Kada ste pod pritiskom tekućih obaveza i rokova, odnosno nemate dovoljno resursa ni vremena da samostalno implementirate PMO unutar vaše organizacije, ova naša usluga pomoći će Vam upravo u rješavanju tog problema. Savjeti naših stručnjaka pomoći će Vam da ispunite sve zadane ciljeve u odabranom projektu. 

Upravljanje PMO-om

Usluga upravljanja PMO-om osmišljena je za korisnike koji žele dobrobiti PMO-a, ali trenutno nemaju mogućnosti da kvalitetno njime upravljaju. Ingressus Viridis ponudit će Vam PMO stručnjaka koji će preuzeti vaš PMO te će na temelju inicijalne procjene krenuti razvijati i usmjeravati vaš PMO u potrebnom smjeru. Pored samog stručnjaka, Ingressus Viridis unutar ove usluge nudi svoje predloške, alate i procese kako bi se olakšalo upravljanje i kako bi se što prije postigli željeni rezultati.

Unaprijeđivanje postojećeg PMO-a

Ukoliko vaš PMO treba „pogurati prema naprijed“, onda je usluga unaprjeđivanja za vas. Naša metodologija zasniva se na „Business Driven PMO“ metodama čija svrha je usklađivanje vašeg PMO-a s vašim poslovnim ciljevima. Uz našu metodologiju upravljanja pomoći ćemo vam u tranziciji na nove procese i alate, te pružiti potrebnu edukaciju.

Zašto odabrati ovu uslugu?

 Ukoliko želite uspješan PMO koji je usklađen s poslovnim ciljevima vaše tvrtke, kontaktirajte nas. Naše iskustvo, znanje i alati omogućit će da budete uspješniji u vašim projektima.

Ukoliko imate pitanja, specifičnih PMO problema ili bilo kakvih upita slobodno nas kontaktirajte preko naše kontak mail adrese: info@ingressus-viridis.hr